Woning kopen in het buitenland waar moet ik op letten?

Opkopen van een vakantiehuis in het buitenland, waarom zou je dit willen? Een huis in het buitenland kopen is toch heel leuk, en het heeft veel voordelen.

 

U kunt gaan wanneer u wilt zonder rekening te houden met allerlei reserveringen.
Het huis kunt u helemaal inrichten naar eigen smaak en de laatste woontrends.
En u kunt er uw persoonlijke spullen laten staan, dat scheelt een hoop op en neer sjouwen

Maar een vakantiehuis kan ook een last zijn. Zo vergeten veel mensen dat dit ook een woning is die onderhoudt nodig heeft. Nog maar niet te praten over een tuin en zwembad.

 

Vakantiehuis buitenland verkopen

Heeft u een vakantiehuis wat maar niet verkocht wordt? In sommige gevallen kan dit tot veel stress leiden. Vooral als u de tijd en het geld er niet voor heeft om het bij te houden. Er zal toch iemand regelmatig naartoe moeten om zaken te regelen. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen voor het laten opkopen van een vakantiehuis.

 

Verkoopmakelaar zoeken

In Spanje is het beroep makelaar niet beschermd. Het komt er dus op neer dat iedereen kan zeggen dat ze makelaar zijn. Gelukkig heb je in Spanje wel 2 beroepsverenigingen voor makelaars. Je kan controleren of een makelaar staat ingeschreven bij deze beroepsverenigingen door het register in te kijken. Dit is zijn de volgende registers;

 

Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API) register
Gestor Intermediario en Promociones de Edificaciones (GIPE) register

Tips voor het vinden van een makelaar

In het buitenland is het altijd aan te raden om via uw eigen netwerk een makelaar te vinden. Vraag bij uw buren, kennissen, vrienden of familie naar hun ervaring met de plaatselijke makelaars. Check of de makelaar verzekerd is tegen bedrijfsongevallen, de meeste Spaanse makelaars hebben namelijk geen schadeverzekering. Was je tevreden over de aankoopmakelaar waarbij je het huis destijds gekocht hebt? Overweeg dan eens om met deze zelfde makelaar een afspraak in te plannen. het voordeel is dat deze de woning al kent. Dit kan een voordeel zijn, want hij hoeft niet eerst een uitgebreide inspectie te doen. Hij kan zo in zijn klantenbestand checken of er geïnteresseerden zijn.

Advocaat bij verkoop vakantiewoning

Waarom een advocaat als je een makelaar hebt? Een advocaat is nodig om de verkoopcontracten op te stellen. Ook kan een advocaat de makelaar controleren, want dat gaat ook nog weleens mis in het buitenland. Het is in het verleden voorgekomen dat een makelaar een foutieve verkoopprijs doorgeeft aan de verkoper. Waarna deze het verschil in eigen zak heeft gestoken. Dit soort praktijken kunnen wij ons in Nederland niet voorstellen. Helaas komt corruptie in landen als Spanje nog steeds voor, dus wees gewaarschuwd tijdens een vakantiewoning kopen in het buitenland.

 

Vakantiewoning erven in het buitenland

U erft een vakantiewoning in Spanje, en nu? Het is vaak een verwarrende tijd. Want er is een dierbare overleden, en tegelijkertijd moet er van alles geregeld worden. De notaris in Spanje zal vaak te maken krijgen met een Nederlands testament. Hierin krijgt de langstlevende alle bezittingen en schulden toebedeeld. De kinderen krijgen een vordering op de langstlevende. In Spanje zijn ze hier niet aan gewend, hier ziet een testament er anders uit. Hierdoor kan een Nederlands testament in Spanje behoorlijke vertraging oplopen van zelfs jaren. Zolang de nalatenschap niet officieel verdeeld is door de notaris, kan de Spaanse woning niet verkocht worden. U kunt dit voorkomen door de Spaanse en Nederlandse erfrecht wetgeving op elkaar te laten afstemmen. Heeft u een vakantiehuis wat maar niet verkocht wordt? In sommige gevallen kan dit tot veel stress leiden. Vooral als u de tijd en het geld er niet voor heeft om het bij te houden. Er zal toch iemand regelmatig naartoe moeten om zaken te regelen. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om het huis op te laten kopen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opkopen van huizen.

 

Voordelen opkopen van een vakantiehuis

Snelle afhandeling
Notariële afwikkeling wordt geregeld
Betaling op korte termijn
Minder stress en onzekerheid
Huis laten leeghalen, totaal ontzorgen

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?