Verschil tussen decoupeerzaag en cirkelzaag

Verschil tussen decoupeerzaag en cirkelzaag

Je bent een beginnende klusser en wilt graag een zaagmachine kopen, maar welke moet je dan hebben? Tenslotte kun je kiezen uit een groot aantal verschillende soorten zaagmachines. Denk daarbij aan een reciprozaag, cirkelzaag of decoupeerzaag. Nu heeft de reciprozaag wel veel weg van een decoupeerzaag. Vandaar dat we deze even buiten beschouwing laten. De decoupeer- en cirkelzaag daarentegen zijn dan wel weer 2 interessante zaagmachines. Maar voor welke kies je eigenlijk? Om je hierbij te helpen worden hieronder drie belangrijke eigenschappen behandeld. Het zal dan waarschijnlijk meteen duidelijk worden voor welke machine je het beste kunt kiezen.

Recht zagen
Het is mogelijk om met een decoupeerzaag recht te zagen, mits je gebruik maakt van een geleiderail. Toch zal je merken dat het zaagje met deze stabiliteit verloopt in het hout. Iets wat je haast niet kunt voorkomen bij een decoupeerzaagmachine. Een cirkelzaag daarentegen is speciaal gemaakt om recht te zagen. Dankzij het grote zaagblad is het haast onmogelijk om niet recht te zagen. Met de geleiderail ben je helemaal verzekerd van een rechte zaaglijn.

Bochten zagen
Het is je al wel opgevallen dat een cirkelzaag speciaal is gemaakt voor de rechte zaagsneden. Je begrijpt natuurlijk wel dat bochten zagen gewoon niet mogelijk is met een cirkelzaagmachine. Je zult hiervoor toch echt een decoupeerzaag moeten hebben. Deze machine is namelijk volledig ontworpen om perfect bochten mee te zagen. Zeker wanneer je de pendelfunctie gebruikt kun je extreem scherpe bochten zagen. Handig wanneer je al begint te merken dat het zaagje en het hout erg warm worden.

Prijzen
Een cirkelzaag is een stuk duurder dan een decoupeerzaagmachine. Sommige zullen nu zeggen: "Klopt dat eigenlijk wel". Inderdaad het is waar als je een Powerplus cirkelzaag met een Makita decoupeerzaagmachine vergelijkt. Hetgeen gaat niet op als we dezelfde merken met elkaar vergelijken. Je zult dus echt een goede afweging moeten maken als het gaat om de prijs.

Conclusie
Ben je een beginnende klusser en wil je bijna alle zaagklussen kunnen verrichten tegen een redelijke prijs? Dan is de decoupeerzaagmachine de machine die jij zoekt. Voor een kwalitatieve zaaglijn en een grote zaagcapaciteit raden we een cirkelzaagmachine aan.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?