5 manieren om je smart home in te zetten

Het wordt steeds normaler, een huis die slim is en die met je mee denkt. Lampen dievanzelf uit gaan als je het huis uit gaat, of een stofzuiger die gaat stofzuigen als jij even boodschappen aan het doen bent. Niet iedereen heeft zo’n huis met deze technologie, wij hebben een aantal dingen waar voor jij kunt zorgen als je ook een smart home wilt beginnen.

Goed wifinetwerk
Allereerst voor dat je allerlei producten gaat kopen, moet je zorgen voor een goede wifiverbinding. Als je zulke producten koopt en je hebt geen goede wifiverbinding dan kunnen die producten niet goed werken omdat de meeste met wifi verbonden zijn. Zelf raden wij een mesch-netwerk aan, dat gebruikt verschillende units. Ze sturen je constant naar minimaal naar twee andere units, dit zorgt altijd voor een goede verbinding.

Verlichting
De lamp aan doen vanaf je smartphone of tablet op je bank, dit kan tegenwoordig met de slimme verlichting. Het is niet moeilijk om te krijgen, en kost relatief weinig om aan te schaffen. Je koopt een bolletje wat je in je lamp doet, je moet daarbij een app downloaden op je telefoon of tablet. Soms krijg je ook een afstandsbediening die je daarbij kunt gebruiken. Je hebt ook een duurdere variant waarbij er sensors in je huis zitten die zien wanneer je uit je huis gaat en dan ook zelf de lampen uitzetten.

Thermostaat
Thuiskomen van vakantie in een warm huis! Het kan tegenwoordig met een slimme thermostaat. Je kan op je telefoon op tablet de temperatuur instellen. Dit kan ideaal zijn als je een weekendje weg bent geweest en naar huis komt. Je stelt op de terugreis de gewenste temperatuur in en komt thuis in een warm huis. Het kan ook andersom, als je ergens heen bent gegaan en je bedenkt later pas dat je de verwarming vergeten uit te zetten. Je pakt je smartphone en je zet de verwarming uit.

Heroal rolluik
Een Heroal rolluik kan ook ideaal zijn! Dit is zeker iets wat je huis af maakt, het is bovendien heel goed tegen inbraak. Als een inbreker langs een huis komt met een rolluik dan zal die dat huis links laten liggen. Immers is het nog goed voor de portemonnee ook, het bespaart namelijk energie. Het kan dus zijn dat je energierekening minder wordt. Naast dat die de warmte binnen houdt in de winter, is het in de zomer warmte werend en laat je de warmte buiten. Geluid dempt een rolluik ook, als je langs een weg woont met veel verkeer dan is het verstandig om een rolluik te kopen. Ben je bang voor de wind tegen het rolluikje boven op zolder? Geen zorgen een Heroal mini-e rolluik is gemaakt tegen harde windstoten.

Slimme deurbel
Wordt er aangebeld en je weet niet wie er achterstaat? Je hoeft tegenwoordig niet meer voor het raampje te gaan kijken of hem zelfs opendoen. Je kan nu een slimme deurbel aanschaffen waarmee je op je smartphone kunt zien wie er voor de deur staat. Is het iemand die je kent? Dan kan je de deur op afstand opendoen zonder er heen te lopen.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?