cilindersloten

Wat voor sloten heeft u op uw deuren zitten?

Veel woningbezitters vinden het lastig om hun ramen en deuren van de juiste sloten te voorzien. U wilt immers voorkomen dat inbrekers uw woning binnendringen, waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Met het geweld wat steeds meer inbrekers gebruiken lijkt het echter behoorlijk lastig te zijn om de beste sloten te vinden! Welk type sloten heeft u momenteel op uw deuren geïnstalleerd? In de meeste gevallen zullen er cilindersloten op uw deuren zitten. Er zit echter een groot verschil tussen cilindersloten, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen twee en drie contactpunten met de deurpost. Naast de juiste sloten voor uw deuren is het minstens net zo belangrijk om ook ramen van de juiste, stevige sloten te voorzien.

Het juiste type cilindersloten voor deuren

Over het algemeen geldt voor cilindersloten dat des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te veiliger deze in de meeste gevallen ook is. Bij dergelijke sloten kost het een inbreker namelijk meer tijd om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden groter wordt. Inbrekers kunnen immers op gaan vallen bij omwonenden, die vervolgens de hulp van de politie in kunnen schakelen. Mocht u momenteel tweepuntsloten op uw deuren hebben, dan kan het dus raadzaam zijn om te kiezen voor driepuntsloten. Een erkende slotenmaker bij u in de buurt kan u helpen bij het plaatsen van deze sloten.

Om te voorkomen dat de sloten eenvoudig kunnen worden opengebroken of open kunnen worden geboord, is het belangrijk dat u altijd kiest voor sloten met het PKVW-keurmerk (Politiekeurmerk Veilig Wonen). Deze cilindersloten zijn door de politie gekeurd en hebben verschillende tests moeten doorstaan.

Magneetcontacten op deuren installeren

Naast de juiste sloten kunt u de beveiliging in huis uitbreiden met optionele beveiligingscomponenten, zoals magneetcontacten. Magneetcontacten zijn kleine magneetjes die op de deur en deurpost geïnstalleerd worden. Zodra het contact tussen beide magneetjes voor een bepaalde tijd wordt onderbroken zal er een alarm in de woning afgaan. Dit schrikt inbrekers af, waardoor ze uw woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten. Een voordeel aan magneetcontacten is dat u deze bijna niet ziet zitten op een deur of deurpost. Dit is bij een elektronische camera, een bewegingssensor of soortgelijke beveiligingscomponenten wel het geval.

Wilt u meer weten over beveiligingscomponenten, of wilt u deze direct laten installeren? Schakel de hulp van een slotenmaker in.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?