Is er in het voorjaar nog niets aan de hand; tegen de tijd dat de zomer in volle gang is breekt ook het wespenseizoen weer aan. Vooral horecagelegenheden hebben hier grootschalig onder te lijden. Elk aanwezig stukje zoetigheid op het terras is aantrekkelijk voor deze gevreesde insecten. Bezoekers van het terras reageren soms panisch als er van alle kanten wespen uit suikerpotjes komen kruipen, een wesp in het bierglas dobbert, of de wesp simpelweg (hondsbrutaal en onbevreesd als zij zijn) op je lip kruipt om ook een "slokje" zoetigheid te kunnen verorberen.

HACCP: insecten weren

Uiteraard dien je als horecagelegenheid je terras en keuken wespenvrij te houden. Wespen leveren een gevaar op voor de hygiëne en volksgezondheid. Indien er een keukeninspectie plaatsvindt en er bevinden zich insecten in de horecakeuken, dan kan hiervoor een sanctie volgen vanuit de HACCP voorschriften (van de overheid). Horeca ondernemingen dienen er dan ook zorg voor te dragen dat er wespenvangers aanwezig zijn in keuken.

Buiten wespenvallen

Buiten het pand zijn er tal van maatregelen te treffen om de bezoeker van het terras zoveel mogelijk van wespen te verlossen. Natuurlijk plaats je als horecagelegenheid professionele wespenvallen buiten. Meer informatie? Lees de uitgebreide mogelijkheden na op de website van Vliegenvangers.nl om te zien hoe u uw horecagelegenheid insectenvrij kunt houden.