Handiger met klussen Binnenmuren repareren

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken dat hij of zij moet klussen bij huis. Voor de ene persoon is dit dagelijkse kost en voor de andere is de kleinste klus al een heel karwei. Toch geldt ook bij het klussen dat iedereen er handig mee kan worden. Een van de klussen die je niet aan je voorbij kunt laten gaan is het repareren van de binnenmuur wanneer er beschadigingen zijn te vinden. Op deze pagina lees je meer informatie en tips over het repareren van de binnenmuur in je woning.

Stappenplan en tips om de binnenmuur te repareren

Scheuren en breuken in de muur kunnen vervelende gevolgen hebben. Wanneer ze zorgen voor lekkages dan kan dit voor grotere schade aan de woning zorgen in de toekomst. Daarom is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen.

Voordat je welke klus dan ook begint is het belangrijk om over de juiste materialen te beschikken. De materialen die je nodig hebt voor het repareren van een muur zijn schuurpapier, plantenspuit, vulmiddel, een plamuurmes en folie of andere materialen om de vloer af te dekken. Wanneer je start met de klus dan zorg je er eerst voor dat plek waar de scheur of het gat zit eerst schoon wordt gemaakt. Dit doe je met een krabber en schuurpapier. Zolang er geen loszittende delen meer zijn te vinden dan kan het opvulmiddel beter in de muur trekken. Hierna kun je het opvulmiddel klaar voor gebruik maken, maar allereerst is het raadzaam om de vloer af te dekken, zodat hier niks op terecht komt.

Met een plamuurmes kun je het opvulmiddel aan gaan brengen op de muur. Door dit van binnen naar buiten te doen werkt dit het beste in de muur. Doe het meerdere malen, omdat vulmiddel krimpt. Nadat het is uitgehard en jij het stuk dat je hebt geplamuurd hebt geschuurd is de muur klaar om geschilderd of behangen te worden.

Alternatieve optie bij veel schade

Heeft je muur veel schade opgelopen en twijfel je op het nog wel een goed idee is om deze te repareren? Dan kun je natuurlijk ook een hele nieuwe muur plaatsen. Voor het plaatsen van binnenmuren worden kalkzandsteenblokken vaak gebruikt. Bij het plaatsen van een muur met kalkzandsteenblokken wordt er vaak isolatiemateriaal tussen de bakstenen en de kalkzandsteenmuur geplaatst.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?