Lees hier uit welke 4 garagedeuren je kan kiezen

Vind je het ook zo moeilijk om een geschikte garagedeur uit te zoeken die past bij je huis en smaak? Het is voor veel mensen een moeilijke beslissing, want een deur moet goed werkzaam zijn, maar geeft daarnaast ook de sfeer van het huis een boost. De laatste jaren zijn garagedeuren in opkomst gekomen en zijn de keuzemogelijkheden enorm toegenomen. Daarom is het van belang dat je alle garagedeuren kent en vanuit hier één kan kiezen. Vraag je jezelf af hoe je dit zou moeten doen, dan worden ze hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Openslaande deuren

Een handige garagedeur waarbij je vaak in en uit de garage gaat, is openslaande garagedeur. Dit soort garagedeur bestaat uit twee deurbladen die je kan openen zonder de deur in zijn geheel te openen. Ideaal als je snel in de garage moet komen met bijvoorbeeld de fiets. Wil je de garage nou gebruiken met de auto, dan is deze keuze af te raden. Voor een parkeerplaats is deze garagedeur niet geschikt.

Roldeuren

Roldeuren worden vaak gebruikt bij een garage waar veel opbergingmogelijkheid van belang is. De roldeuren worden verticaal volledig opgerold en zorgt ervoor dat er geen ruimte verloren gaat in de garage of bij het plafond. Vaak bestaat dit soort garagedeur uit kleine lamellen die in elkaar haken bij het oprollen. Lamellen zijn buigzame plaatjes metaal die in overlappende rijen worden neergezet. Roldeuren worden vaak naast opbergruimte gebruikt in garages die als parkeerplaats moeten dienen.

   

Sectionaal deuren

Sectionale garagedeuren zijn afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Dit soort heft veel weg van roldeuren, maar verschilt in het materiaal waarvan de deur is gemaakt. Net zoals de roldeuren is de sectionale deur ideaal voor opbergruimte in de garage. Omdat de deur plat tegen het plafond ligt wanneer de garage open is, kunnen lange voorwerpen worden opgeborgen in de garage. In vergelijking tot roldeuren bestaat een sectionale deur niet uit kleine lamellen, maar uit horizontale panelen. Deze worden ook opgerold en met elkaar verbonden door scharnieren. Ook een verschil tussen roldeuren en sectionale deuren is de isolatie. De horizontale panelen zijn gevuld met sterk isoleert materiaal, waardoor de garagedeur zelf ook erg isolerend is. Bij roldeuren is dit een stuk minder.

Kanteldeuren

Een garagedeur die in het verleden veel werk gebruikt is de kanteldeur. Deze deur is ook makkelijk in uitvoering en is in vergelijking tot de andere deuren goedkoop. De deur wordt door middel van een trekveer geopend en gesloten. De deur zelf is van een staalplaat gemaakt en is dus niet extreem isolerend. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om de deur compleet en strak af te sluiten waardoor de kans op lekkage en inbraak wordt verhoogd. Omdat de deur bekend staat om zijn nadelen, worden tegenwoordig ideeën bedacht waar de kanteldeur op kan verbeteren zoals beschermkappen op de trekveer.

Heb je een garagedeur uitgekozen, dan volgen er nog meer keuzes waarvan één is of je elektrisch of handmatig je garagedeur wilt besturen. Het is belangrijk om advies in te winnen bij verschillende garagedeur leveranciers. Door meer informatie over het verschil tussen garagedeuren op te zoeken, hoe beter je een beslissing kan maken. Voor nu veel succes met het vinden van een geschikte garagedeur.

Olie onderzoek

Olie onderzoek door Solinas

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?