Keukenglas een glazen achterwand in de keuken

RVS, aluminium, (afwasbare-)verf, tegeltjes.. een aantal voorbeelden van veel gekozen achterwanden voor in de keuken. Wat veel mensen niet weten is dat een glazen keuken achterwand ook een perfecte oplossing biedt! Keukenglas heeft vele voordelen heeft ten opzichte van de meest gangbare alternatieven. Benieuwd? Hieronder een aantal belangrijke kenmerken van Keukenglas op een rijtje.

Ontelbaar veel mogelijkheden

Meer dan 30.000 kleuren, metallic, LED verlichting, grafische prints of een afbeelding? Jij roept, Keukenglas maakt het! Van strakke, witte greeploze keuken tot een warme landelijke keuken, voor iedere keuken kan een gepaste glazen achterwand op maat gemaakt worden.

Gemakkelijk in onderhoud en super hygiënisch

Doordat Keukenglas naadloos op elkaar wordt aangesloten of zelfs helemaal uit 1 stuk wordt gemaakt (tot 3.90m) zijn vieze voegen, zoals bij tegeltjes, verleden tijd! Tevens is vuil gemakkelijk te verwijderen met een vochtig microvezel doekje of waar nodig met een neutrale glasreiniger en laat geen strepen achter.

Lange levensduur

Een achterwand is, evenals je keuken, een investering waarvan je wilt dat deze een langere tijd mee gaat. Omdat Keukenglas gehard is, is het kras en stootvast. Dit in tegenstelling tot RVS, waarbij door een kleine aantasting van de beschermlaag al een kras op het RVS kan ontstaan. Of in tegenstelling tot (afwasbare-)verf, wat toch niet zo afwasbaar blijkt te zijn.

Wat moet je nog meer weten van Keukenglas?

Keukenglas werkt met gehard glas, wat betekent dat het glas uitermate geschikt is voor achter het fornuis en andere warmtebronnen (tot 230 graden Celsius). Het glas is daarnaast ook nog eens extra helder, wat vooral bij lichte kleuren vertekening van de gewenste kleur voorkomt. "Normaal" (float-) glas is groenig, wat bijvoorbeeld bij de keuze voor een witte kleur kan zorgen voor een groene gloed. Tot slot worden bij Keukenglas de randen in dezelfde kleur mee gespoten waardoor er geen inkijk aan de zijkant van het glas is en het geheel beter aansluit op de muur en het werkblad.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?