Zorg voor goede sloten op alle ramen en deuren

Er vinden jaarlijks enkele honderden woningbraken plaats in België, waarbij steeds vaker en steeds meer geweld gebruikt wordt door inbrekers. Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak, of bedenk u welke waardevolle en dierbare voorwerpen er uit uw woning onteigend kunnen worden. Om uw woning, uw inboedel en uzelf zo goed mogelijk tegen inbrekers te beschermen, is het allereerst belangrijk om te zorgen voor goede sloten op ramen en deuren. Schakel hier een betrouwbare slotenmaker uit uw omgeving voor in, die u niet alleen helpt met het installeren van de sloten, maar u tevens kan adviseren over het verbeteren van de beveiliging in huis.


Welke sloten zijn geschikt?


Slotenmakers raden particulieren over het algemeen aan om te kiezen voor zogenaamde cilindersloten op hun deuren. Cilindersloten zijn momenteel de veiligste en meest sterke sloten op de markt, waarbij er een verschil bestaat tussen twee- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot met de deur heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Voor ramen gebruikt een slotenmaker bijzetsloten, welke worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is afhankelijk van de dikte van uw kozijn en de manier waarop uw raam geopend wordt, welk type bijzetsloten het meest geschikt is voor uw ramen.


Hulp van een slotenmaker


Een slotenmaker kan u op verschillende manieren van dienst zijn bij het verbeteren van de beveiliging in uw woning. Zo kan een slotenmaker u helpen bij het installeren van goede sloten op ramen en deuren, kan een slotenmaker u adviseren over optionele beveiligingscomponenten, enzovoorts. Vaak ziet een slotenmaker al snel wat de zwakke plekken van uw woning zijn, zodat de slotenmaker kan zorgen voor een zeer gerichte aanpak. Hang bijvoorbeeld een bewegingssensor op een overloop of in de hal!

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?