huisbeveiliging

Zorg ervoor dat uw huis goed beveiligd is

Het is voor veel woningbezitters een nachtmerrie: een inbraak in hun woning. Bij een inbraak worden over het algemeen waardevolle en dierbare voorwerpen meegenomen. Daarbij kunnen er tijdens een inbraak gevaarlijke situaties ontstaan. Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan voor uzelf, voor uw kinderen en voor eventuele huisdieren! Om dergelijke situaties te voorkomen is het sterk aan te raden om de beveiliging van uw woning nog een keer na te lopen. In bijna iedere woning bevinden zich beveiligingsrisico's, die niet altijd goed zijn afgedekt met de juiste sloten of losse beveiligingscomponenten.

Tip: wilt u ook wat aan uw huisbeveiliging doen? Schakel de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in. Zo weet u zeker dat de huisbeveiliging verbeterd wordt!

Juiste sloten voor ramen en deuren

De basis van een goede huisbeveiliging ligt bij de juiste sloten voor ramen en deuren. Kies er op uw deuren bijvoorbeeld voor om cilindersloten te installeren, mocht u dat momenteel nog niet gedaan hebben. Cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, waarbij het verschil voornamelijk in het aantal contactpunten met de deurpost zit. Kies bij voorkeur voor sloten met drie contactpunten, omdat het voor een inbreker in dat geval erg veel tijd kost om de deur open te breken. De kans dat een inbreker hierbij betrapt wordt is relatief groot. Dit wil een inbreker logischerwijs voorkomen, waardoor een inbreker uw woning sneller links zal laten liggen.

Ramen worden over het algemeen beveiligd met zogenaamde bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Hierbij zit het verschil in de manier waarop de ramen geopend worden, naar binnen of naar buiten. Een slotenmaker kan u hierover adviseren.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Om helemaal zeker te zijn van een goede huisbeveiliging is het aan te raden om naast de juiste sloten ook optionele beveiligingscomponenten te installeren. Hierbij kunt u denken aan een elektronische camera, een bewegingssensor, enzovoorts. Dergelijke componenten zijn aan te schaffen bij een lokale bouw- of hobbywinkel. Verstandiger is het om deze componenten door een slotenmaker te laten kopen en installeren. Zo bent u verzekerd van producten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk.

Bewakingscamera kopen? - Goedkope Bewakingscamera kopen? Beste beveiligingscamera winkel

inrijpoorten - Kijk op degelijke-hekwerken.nl voor mooie inrijpoorten

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?