Welk formaat verhuiswagen past bij jouw verhuizing?

Als je gaat verhuizen moet er een hoop geregeld worden. Bij een verhuizing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je met deze voorbereiding door je een aantal handvatten te geven die je kunt gebruiken voor- en tijdens je verhuizing. Zo kom je tot een geschikt formaat verhuiswagen voor jouw verhuisklus.

Dozen inpakken
Het klinkt logisch, en dat is het ook, maar toch beginnen veel mensen te laat met inpakken waardoor er in alle haast maar wat in een doos bij elkaar wordt gedaan. Dat levert je een hoop werk op omdat je vervolgens bij aankomst in je nieuwe huis, geen idee hebt wat in welke doos zit en eveneens raak je op deze manier snel dingen kwijt.

Voor het inpakken van je verhuisdozen geldt: te vroeg beginnen bestaat niet. Zodra je weet dat je gaat verhuizen kan je bijvoorbeeld al spullen van zolder, uit de schuur of uit de berging inpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je skispullen of dat skateboard dat al een tijdje stof staat te vangen in de schuur. Door te beginnen met het inpakken met spullen die je niet vaak gebruikt stuit je meteen op een ander voordeel…

Sorteren
Het voordeel dat je doet met vroeg beginnen, behalve dan stressvermindering, is dat je de kans krijgt om je spullen te sorteren en eventueel weg te brengen/gooien waar je geen gebruik van maakt. Vaak hebben mensen moeite om spullen weg te gooien want: “Wat nou als ik het nog een keer nodig heb?” Precies om die reden heb je er baat bij om zo vroeg mogelijk te beginnen.

Stel je voor je bent je schuur aan het sorteren om te beginnen met inpakken. De skispullen zijn goed om te bewaren, aangezien dit een kostbaar artikel is, maar een skateboard dat je al jaren niet gebruikt hebt kun je doneren of verkopen via marktplaats. Wees hierin streng voor jezelf. Heb je iets langer dan een jaar niet gebruikt? Dan kun je er waarschijnlijk afstand van doen. Gebruik dezelfde tactiek voor je kleding en andere spullen in huis. Op die manier neem je alleen de nodige spullen mee naar je nieuwe woning en maak je misschien ook nog een ander blij.

Verhuiswagen
Nu komen we bij het formaat van de verhuiswagen die je nodig hebt. Als je op tijd een beeld hebt van de spullen die je meeneemt en het aantal verhuisdozen dat je moet verhuizen, kun je een schatting maken van de grootte van de verhuiswagen die je nodig hebt. Je kan ervoor kiezen om een verhuiswagen te huren. Als tip geven we je mee om een verhuiswagen te huren in den Haag als je bijvoorbeeld naar den Haag gaat verhuizen. Op die manier kun je na de verhuizing snel je verhuiswagen terugbrengen naar het verhuisbedrijf in den Haag. Een verhuisbedrijf kan je alvorens het huren van de verhuiswagen een advies geven voor het formaat van de verhuiswagen. Zo kun je na de vermoeiende verhuizing zo snel mogelijk naar je nieuwe woning om alvast op je gemak wat dozen uit te pakken.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?