Heb ik een aannemer nodig?

 

Mag je zelf je huis bouwen? Veel mensen leven in de veronderstelling dat het zoeken en gebruiken van een aannemer als projectmanager verplicht is. Dat is het echter helemaal niet.

De vraag is dus meer: wat is handiger? Zelf doen, of een aannemer inschakelen? Daar kunnen we boeken over schrijven. Uiteraard ligt het heel erg aan de situatie waarin je je bevindt of het het verstandiger zou zijn om een aannemer in te schakelen of dat je net zo goed zelf aan de slag zou kunnen gaan.

Laten we daarom eerst een duidelijk maken wat een aannemer voor je doet.

De aannemer

Een goede aannemer is vaak een aannemer waar je al eerder goede verhalen over hebt gehoord. Betrouwbaarheid is namelijk erg belangrijk. Het gaat immers om je huis!

De aannemer bekijkt de opdracht die je hem aanbiedt en helpt eventueel bij het praktische plan. Kloppen de tekeningen? Is het tijdspad reëel? Daarna zal hij of zij een offerte opmaken zodat je een beter beeld hebt wat er allemaal moet gaan gebeuren en voor welke prijs. Vaak maakt hij daarbij ook een tijdsplanning. Zeker als het om grootschalige projecten gaat, zoals het bouwen van een huis, is het prettig om binnen een bepaalde tijd klaar te kunnen zijn en is het fijn dat jij als opdrachtgever inzicht hebt in de werkzaamheden die per week worden uitgevoerd.

De aannemer regelt verder:

  • de vergunningen
  • het personeel bij verschillende bedrijven en plant hen in. Zo heb je de ene week een timmerman over de vloer en de andere week een tegellegger, van verschillende bedrijven.
  • de materialen
  • het inrichten van de werkplaats
  • het aansturen van het werkende vakmensen.

Daarnaast is de aannemer verantwoordelijk te houden bij niet gewenst resultaat en gevaar op de werkvloer.
Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken over personeel en materiaal.

Pak je zelf het gereedschap opof laat je het iemand anders doen?

Zelf regelen

Maar op alles wat de aannemer doet, wordt uiteraard een winstmarge gerekend. Dat wil zeggen dat hij, zodra hij de materialen gaat regelen, zelf een deel winst krijgt. Het zelf regelen van de materialen en personeel, kan een hoop geld schelen.
Daar staat tegenover dat dit wel werk en inspanning van jouw kant kost.

Wil je zelf alleen alles regelen en in controle blijven of wil je ook zelf bouwen?
De taak van een aannemer is vrij gemakkelijk over te nemen. Het is weliswaar meer werk, maar met een goede en overzichtelijke planning kan je wel degelijk een eind komen. Per bedrijf dat je nodig hebt, zal je een aparte opdracht moeten plaatsen en zal je dus losse facturen krijgen. Regel je zelf de materialen? Dan kan dat goedkoper zijn, hoewel de meeste aannemers goede deals hebben met fabrikanten waardoor ze goedkoop materialen kunnen inslaan.

Wel kan je zelf veel strakker in de gaten houden of het project op schema loopt.

Niet alles kan je zelf doen als je een huis gaat bouwen of een aanbouw wilt doen. Uiteraard zou je alles theoretisch wel kunnen doen, maar de kwaliteit komt er niet altijd van ten goede. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten en doortrekken van elektriciteit of het aanleggen van een afvoer en waterleiding. Deze specifieke dingen kun je beter aan een professional overlaten.
Ben je wel heel handig? Of heb je kennissen die deze dingen heel handig kunnen? Dan is er niets op tegen om het zelf te doen. Weet waar je aan begint. Het (ver)bouwen van een woning of het aanbouwen van een serre oid. Kost meer tijd dat je zou denken, zeker als je het zelf wilt gaan doen. In de praktijk zal je er vele uren voor vrij moeten maken en in het geval van een eigen huis bouwen, vele dagen.

Heb je geen zin in al die verantwoordelijkheid en timemanagement? Dan is een aannemer de juiste persoon om het werk wat te verlichten. Maar daar moet je dan ook wel voor betalen.

Als je zou rekenen hoeveel tijd je zelf aan een bouwproject kwijt bent, kan het soms een stuk goedkoper zijn om toch een aannemer in de arm te nemen.

Meer informatie

Fihuma.nl - is marktleider in Nederland in het zuigen en blazen van droge stoffen. Het leveren, transporteren en opbrengen van grind op daken als dakballast behoort tot onze kerntaken. Het aangebrachte ballastmateriaal houdt het losliggende dakbedekkingspakket op zijn plaats, beschermt tegen UV-straling en kan hemelwatergereduceerd afvoeren.

Vankaarstotservet.nl - Vankaarstotservet.nl

Bouwbedrijven - Vind bouwbedrijven, verbouw tips en andere handige informatie.

Koelie vastgoed - Bij Koelie Vastgoed Makelaars willen we samen met u, en voor ú het beste resultaat boeken. Maak daarom direct kennis met onze persoonlijke aanpak en klantgerichte FULL-SERVICE mentaliteit

almond.nl - Almond Techniek

voordeligeverhuisservice.nl - Voordelig Verhuizen Amsterdam

Landelijke vakanties in België, Nederland, Frankrijk - Kijk hier voor als u opzoekt bent naar een landelijke vakantie in België, Nederland en Frankrijk

Paul Hoogervorst  - Voor Tegel- en metselwerken, Renovaties, Stucwerk en Badkamers!

afvalcontainer huren - Gemakkelijk en snel een afvalcontainer huren voor elke klus of verbouwing

Verhuisbedrijven vergelijken en boeken via Moverall.com​ - Uw verhuizing in slechts drie stappen geregeld

Hoevetoerisme in België, Nederland, Frankrijk - Genieten van de natuur? Kijk hier voor de betere rust vakanties in België, Nederland en Frankrijk

renovatiecenter.nl - Renovatie Center

lockpicking - klik hier voor lockpicking

Aannemersbedrijf Ijmond - Bouwservice IJmond is een familiebedrijf uit Heemskerk met meer dan 30 jaar ervaring in de bouwsector. En zijn werkzaam in zowel Noord- en Zuid-holland.

architect - Bent u op zoek naar een goede architect? Dan bent u bij het architectenbureau van de Van den Berg Groep aan het juiste adres. Bij ons werken verschillende architecten met veel kennis en ervaring in het vak.

horecadecoratie-winkel.nl - Horeca decoratie groothandel

Aluminium Carport - Een aluminium carport voor uw auto?

Fihuma.nl - is marktleider in Nederland in het zuigen en blazen van droge stoffen. Het leveren, transporteren en opbrengen van grind op daken als dakballast behoort tot onze kerntaken. Het aangebrachte ballastmateriaal houdt het losliggende dakbedekkingspakket op zijn plaats, beschermt tegen UV-straling en kan hemelwatergereduceerd afvoeren.

kunstof deuren - Kunstof deuren vind u bij elkedeur.nl

Gladiolen - Gladiolen bollen bestellen doe je makkelijk en voordelig bij Florablom.com

Balkonschermen - Balkonschermen? Lees er alles over op balkonschermen.nl

Bouwbedrijven zoeken - Goedkoopstebouwbedrijven.nl is de bekendste en meest complete website voor mensen die op zoek zijn naar een bouwbedrijf.

Schilders en Kitbedrijf Noord Nederland - Werkt altijd volgens afspraak en levert de gewenste kwalitiet

Betonvloer Coating - Betonvloer coating nodig?

​dakterras aanleggen - Alles over dakterrassen aanleggen.

Niek Roos - Stijlvolle serres, veranda's, poolhouses en lichtstraten

Vankaarstotservet.nl - Met woondecoratie van VanKaarstotServet maak je het gezellig en sfeervol in huis

http://www.akar.nl/  - Bezoek de website akar.nl

http://www.verf-voordeel.nl/ - Bezoek de website op verf-voordeel.nl

http://www.meesterfolie.nl/ - Bezoek de site meesterfolie.nl!

http://www.koston.nl/ - Bezoek de website op koston.nl

http://www.dakkapel.nl/ - Bezoek de website dakkapel.nl nu!

http://www.houtbetonschutting.com/ - Bekijk de website houtbetonschutting.com eens!

budgetgaragedeuren - Budget Garagedeuren