De voordelen van een loodgieter inschakelen

Bent u momenteel bezig met de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning? De kans is in dit geval erg groot dat u de hulp van een loodgieter goed kunt gebruiken. Een handige loodgieter kan u met een breed scala aan werkzaamheden in en rondom uw woning helpen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van nieuw sanitair op een afvoer of het installeren van een nieuwe cv- of combiketel in uw woning. Een loodgieter houdt zich echter niet alleen bezig met de installatie en het aansluiten van elementen, zo kan een loodgieter u bijvoorbeeld ook helpen met het onderhouden en repareren van loodgieterselementen in huis.


Tip: bent u zelf op zoek naar een loodgieter die u kan helpen bij het installeren, onderhouden of repareren van loodgieterselementen in huis? Informeer eens in uw omgeving naar de ervaring van kennissen en familie met loodgieters bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat klussen op de juiste wijze voor u worden uitgevoerd.


Werkzaamheden van een erkende loodgieter

De werkzaamheden van een loodgieter lopen sterk uiteen, wat het zo raadzaam maakt om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Neem bijvoorbeeld het aanleggen van nieuwe leidingen in uw woning, waarbij veel fout kan gaan. Tijdens het aanleggen van de leidingen kan er speling ontstaan tussen de verschillende leidingstukken, waardoor er water uit de waterleidingen kan sijpelen. Als gevolg van deze lekkage ontstaan er vaak lelijke schimmelplekken op muren en plafonds, die niet of nauwelijks weg te werken zijn. Ook is het belangrijk om het sanitair op de juiste wijze te installeren. U moet er immers niet aan denken, dat u te maken krijgt met een lekkage rond de afvoer van uw toilet of douche.


Naast het installeren van leidingen of sanitair kan een loodgieter u tevens van dienst zijn met het onderhouden van loodgieterselementen. Denk bijvoorbeeld aan het doorspuiten van een verstopte afvoer, het nalopen van de leidingen op lekkages of het controleren van een cv-ketel op slijtage aan onderdelen. Een loodgieter adviseert u hier graag over.


Een geschikte loodgieter vinden

Vaak gaan mensen een langere samenwerking met een loodgieter aan, wat verdergaat dan het leggen van leidingen of het installeren van sanitair. Als u een goede ervaring met een loodgieter heeft, kunt u de loodgieter ook inschakelen voor het onderhouden van loodgieterselementen. U vindt loodgieters via het internet, een telefoonboek of kennissen/familie.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?