Systeemplafonds

Een systeemplafond is geschikt voor elke ruimte. Zowel de woonkamer als het bedrijfspand krijgt een nieuwe frisse look wanneer je een systeemplafond installeert. Maar ook zwembaden of sportscholen kunnen voorzien worden van ene systeemplafond.

Wat is een systeemplafond

Een systeemplafond is een plafond dat lager komt te liggen dan het originele plafond. Bij een systeemplafond worden door middel van plafondplaten, profielen en ophangers een geheel nieuw en fris plafond gecreëerd. In de ruimte die tussen het originele en het systeemplafond ontstaat, kunnen leidingen en bedradingen makkelijk weggewerkt worden. Het monteren van systeemplafonds is snel en eenvoudig. Dat zou je zelf kunnen doen, maar je kunt het ook overlaten aan een team van professionals. Dat laatste heeft als voordeel dat jij gewoon met je dagelijkse werkzaamheden verder kunt. Een montage door professionals brengt immers weinig overlast met zich mee.

Voordelen systeemplafonds

Zoals al eerder vernoemd zijn systeemplafonds geschikt voor alle ruimtes. De keuze voor een systeemplafond is een goed idee. Niet alleen zorgt een systeemplafond voor een frisse en professionele uitstraling van je ruimte, het heeft nog meer voordelen:

  1. geluiddempende en isolerende werking
  2. Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verholpen worden
  3. De plafonds kunnen snel en eenvoudig gemonteerd worden
  4. leidingen en bedradingen kunnen makkelijk weggewerkt worden

Dankzij de isolerende werking van een systeemplafond, heb je de voordelen van een lagere energienota. Daarnaast draagt de geluiddempende werking van het systeemplafond bij aan een prettige werksfeer. Ook kunnen leidingen en bedradingen makkelijk weggewerkt worden, maar kun je er prima bij wanneer dat nodig mocht zijn.

Vele soorten en maten

Systeemplafonds zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je de keuze uit drie soorten systeemplafonds:

inlegplaat
doorzakplaat
verdekt uitneembare plafondplaat
Bij de inlegplaat ligt de plaat op het profiel. Bij de doorzakplaat ligt de plafondplaat wat lager dan het systeemplafondprofiel. Dit geeft een wat luxere uitstraling. Wanneer je kiest voor de verdekt uitneembare platen, is het profiel helemaal niet zichtbaar.

Er zijn verschillende afmetingen voor de systeemplafondplaten. Je kunt kiezen voor de meest gangbare maten (60x60 en 60x120), maar het is ok mogelijk om voor een minder gangbare maat te kiezen. Ook heb je de keuze uit verschillende modellen plafondplaten. Deze zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. En wanneer je kiest voor een systeemplafond van Systeemplafond 24, ben je ok nog verzekerd van een hoge kwaliteit systeemplafonds!

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?