Badkamer vernieuwen

Het is vaak een helse klus, de badkamer renoveren of installeren. In de badkamer zijn er een hoop componenten die allemaal precies goed moeten zitten omdat er anders lekkages kunnen ontstaan of de tegeltjes niert recht op de muur zitten en dus niet aansluiten aan de wastafel of de douchecabine. Daarom helpen wij je graag met een aantal tips om de badkamer in een mum van tijd (nou ja, relatief dan) te installeren!

De start

Begin altijd met het maken van een plattegrondje op schaal. Zo weet je al wat waar gaat komen en of dat ook allemaal daadwerkelijk gaat passen. Houd rekening met deuren en ramen die nog open moeten kunnen.

Kijk of er voldoende ruimte is om te lopen en te staan. Kunnen er geen gevaarlijke situaties ontstaan? En uiteraard komt nu het keuzemoment: doe ik het zelf? Of ga ik het laten doen?
In het eerste geval moet je wel wat tijd vrij maken. In het tweede geval moet je vooral je portemonnee trekken. Welke optie je ook kiest, het is fijn om van te voren een duidelijk plan te hebben.

Van renovatiehok...

De eerste stappen

Uiteraard moet er eerst het één en ander weggehaald worden. Deinstalleer het bad, de douchecabine en alle andere dingen die vervangen moeten worden. Doe dat voorzichtig, zodat je andere zaken, zoals de tegeltjes die nog goed zijn, gewoon kunt laten zitten en dus niet hoeft te vervangen.

Wc aansluiten

De wc is een lastig omdat de afvoer hier heel erg nauw komt. Installeer eerst het bedieningspaneel en zorg ervoor dat je de aansluitingspunten goed hebt opgemeten. Zaag alle aan- en afvoerpijpen op de goede maat. Om zowel de (porseleinen) wc en de tegels van de wand te beschermen, komt er een soort mat tussen de wc en de wand. Het enige dat je dan nog moet doen is de wc op de draaideuren monteren. Snijd de stukken beschermingsmat die je nog ziet weg en kit het geheel dicht met speciale sanitairkit.

Van douchebak tot douchekop

De douche installeren is een delicate zaak. Zorg er allereerst voor dat je een ondersteuning plaatst van metaal waar de douchebak op kan staan. Deze moet uieraard wel op de juiste hoogte zijn afegkit en voorzie je van een laag siliconenkit.
Zodra de douchebak op zijn plaats is en je de afsluitplug of afvoer ebt geinstalleerd, kit je de randen van de douchebak nog een keer af met sanitairkit. Dit lijkt een verspilling van kit, maar het laatste wat je wilt in een lekkende douchebak!

Zorg ervoor dat je de wandprofielen van de douchecabine loodrecht en waterpas aan de muur bevestigt. Tussen de muur en de wandprofielen breng je weer kit aan.
Dan kan je de douchecabinedelen aan elkaar schroeven en de zijranden in de wandprofielen schuiven. Alle naden die ontstaan kit je aan de buitenkant dicht. Kit je ze aan de binnenkant van de douchecabine af, dan zal je zien dat na langdurig gebruik de kit door het warme water en de stoom gaat schimmelen en vergaat.

... tot luxe badkamer

Plaats een nieuwe hoofdkraan en plaats s-koppelingen met afdichttape tegen het lekken. Draai de thermostaatkraan vast en contrleer door de hoofdkraan aan te zetten of er ergens lekkages ontstaan. Los dat eerst op voordat je verder gaat. Op de thermostaatkraan kan je de glijstang en douchearm bevestigen. Controleer eerst weer of er ergens lekkages ontstaan. Dit wordt vaak veroorzaakt door schroeven of onderdelen die niet geheel recht op elkaar zijn geschroefd.
Controleer of de kraan inderdaad zowel warm als koud water produceert en eik de temperatuur eventueel op 38 graden.
Laat de kraan daarna nog een tijd met heet water doorlopen zodat alle bacteriën en al het stof is weggespoeld.
Daarna is de douche klaar voor gebruik!

Meer informatie  

Vanappeldoornbouw.nl - Vanappeldoornbouw.nl

Opstijgend vocht bestrijden - Opstijgend vocht bestrijden

Badkamer verbouwen - doet u met Sani-bouw en de aangesloten installatie- en klusbedrijven

Glazen douchewand op maat - Glazen douchewand op maat

Tegelzetter Amsterdam - Vlak Tegelwerken is een allround tegelzetbedrijf uit Volendam met ruime ervaring in het vak

Buitenhof Tuinmeubelen kopen - Buitenhof Tuinmeubelen kopen

Afvoer aansluiting - Afvoer aansluiting

Remeha CV ketel - Zoekt u een Remeha cv-ketel? Dan bent u aan het juiste adres bij Ketelplan.nl!

vankaarstotservet.nl- Laat het lekker ruiken in huis met de geurkaarsen van VanKaarstotServet

Badkamerventilator ( Inbouwventilator ) - Wij verkopen badkamerventilators met | Vochtsensor | Timer ( Naloop ) | Aan / Uit | Matic | Trekkoord | Plieger | Eason | 100mm | 120/125mm | 150mm |

IJzerwaren - Voor al uw ijzerwaren

RVS buis, koker en staf - Bij RVS Land vindt u zeker wat u zoekt. Alles wat wij aanbieden is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal en zorgt voor een strak en stijlvol resultaat.

INOX trapleuning bij INOXvakman.be - INOX trapleuning bij INOXvakman.be