Zelf WC ontstoppen of een vakman inschakelen?

Een Wc ontstoppen, is dat iets wat je zelf kunt doen of is het noodzakelijk om direct een vakman te bellen. Het is een vraag die we niet zomaar kunnen beantwoorden. Er zijn namelijk meerdere factoren die meespelen in het maken van deze beslissing.

Een vies klusje

Ten eerste moet je er rekening mee houden dat het ontstoppen van de wc een vies klusje is. Je kunt de nodige voorzorgsmaatregelen treffen, bijvoorbeeld het dragen van rubberen handschoenen en het afdekken van de vloer, maar dat biedt geen volledige bescherming. Houd er rekening mee dat er ook water uit het toilet op je lichaam en kleding kan spetteren. Daarnaast kan er, wanneer het lukt om de verstopping los te krijgen, veel viezigheid uit het toilet komen. Conclusie: zie je het niet zitten om dit vieze klusje zelf uit te voeren, schakel dan Ontstoppingsdienst Nijmegen in.

Wat kun je zelf doen?

Wanneer je niet zo snel terugdeinst voor een vies klusje, dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt proberen voordat je de vakman inschakelt. Maar let op, als je de middelen om te ontstoppen niet op de juiste manier gebruikt kun je de problemen flink verergeren. De beslissing of en wanneer je een vakman inschakelt is dus ook sterk afhankelijk van je eigen kennis en ervaring. Met een rubberen ontstopper kunnen de meeste mensen prima uit de voeten, maar daar los je een wat diepere verstopping helaas niet mee op. Je zou in dat geval de ontstoppingsveer erbij kunnen pakken, maar doe dit alleen als je weet hoe je deze moet gebruiken. Bij foutief gebruik kun je de leidingen en toiletpot beschadigen. Uiteindelijk moet er dan alsnog een vakman komen en krijg je, naast de kosten voor het ontstoppen, ook nog te maken met hoge reparatiekosten.

Bel de vakman!

Het moment wanneer je een rioolexpert moet inschakelen om je toilet te ontstoppen is dus afhankelijk van je eigen voorkeur, kennis en ervaring. Zie je het vieze klusje niet zitten? Wacht dan niet te lang: neem direct contact op met Ontstoppingsdienst Nijmegen en laat je wc ontstoppen door een echte vakman. Het probleem wordt snel en vakkundig opgelost en je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Wil je niet direct een rioolexpert inschakelen, maar liever eerst zelf een poging wagen om de wc te ontstoppen? Dat kan zeker, maar ga alleen aan de slag met gereedschap waar je voldoende kennis van hebt.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?