Een dakkapel op het dak

 

Een van de meest voorkomende verbouwingen is het plaatsen van een dakkapel op een schuin dak. Hiermee creëer je extra ruimte (doordat een deel van het schuine dak weg is)en veel extra licht. Bovendien zorgt een dakkapel ervoor dat de waarde van je huis stijgt. Logisch, want er zijn meer vierkante meters die efficiënt gebruik kunnen worden.

Hoelang duurt het om een dakkapel te plaatsen?
Een dakkapel kan in één dag geplaatst zijn, als je voor een prefabmodelletje gaat. Plaats je de dakkapel zelf? Tel er dan altijd wat tijd bij op. De professionals doen dit meerdere malen per week, en jij moet even opnieuw het wiel uitvinden. Toch is zelf een dakkapel plaatsen wel een stuk goedkoper.

Prefab-versie

Wil je snel klaar zijn? Dan koop je een prefab dakkapel. Alles wordt in de fabriek al in orde gemaakt en het enige dat moet gebeuren is het op het dak in elkaar zetten. Wel heb je voor deze manier een kraan nodig die het gevaarte op het dak kan tillen. Zodra alles gearriveerd is, wordt er onmiddellijk een gat in het dak gemaakt en wordt de prefab dakkapel eroverheen getild en gemonteerd. Alles wordt goed aangesloten en afgewerkt en in een dag ben je klaar.

Een prefabmodel

'Gewone' dakkapel

Eerst moet worden uitgemeten hoe groot en breed de dakkapel zal worden. Daar wordt een uitsparing gemaakt in het dak en er wordt een constructie gebouwd. Deze constructie wordt zo snel mogelijk op het dak bedekt en waterdicht gemaakt. Belangrijk is de aanhechting met het al bestaande dak. Daar ontstaan over het algemeen het snelste beschadigingen die kunnen leiden tot lekkages.

Zodra het dak helemaal klaar is, wordt de constructie afgemaakt en wordt onder andere het raamkozijn geplaatst. Op deze manier een dakkapel maken kost je een paar dagen tot een paar weken. Deze manier van een dakkapel bouwen is ook heel geschikt om zelf te doen. Het is een eenvoudige uitbouw die voor een gemiddelde doe-het-zelver goed uit te voeren is.

Kosten

Een dakkapel kost ergens tussen de €1000 en €5000. Dit ligt vooral aan de materiaalkosten (hout of kunststof), de arbeidsuren en de grootte van de dakkapel. Wil je weten wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen, dan is het verstandig om meerdere offertes bij verschillende aannemers aan te vragen. Dat geeft je een beeld waar je eventueel kan besparen. Ga je de dakkapel zelf bouwen? Reken dan vooral de materiaalkosten van te voren uit. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Meer informatie

VELUX Dakkapel kopen - VELUX Dakkapel kopen

VELUX dakramen kopen - VELUX dakramen kopen

Huis verbouwen Tilburg - Huis laten verbouwen in Tilburg, Goirle en omgeving?

Friesland roof tiles - Bouwmaterialen voor bedrijven en particulier

Dakkapellen Prof - kosten van je dakkapel berekenen, vanaf € 2.750,- inclusief plaatsen en btw.

epdm-dakbedekking - epdm-dakbedekking

Dakkapel Concurrent - vergelijk dakkapel offertes!

Goedkope dakkapellen - Dakkapellen van kwaliteit voor de beste prijs

Dakcoating Helmond | Dak & Gevel Specialist! - Dakcoating Helmond | Dak & Gevel Specialist!

bouwbedrijf in hoogland - bouwbedrijf in hoogland

Luxe dakkapellen - Lofta Dakkapellen is dakkapelspecialist op het gebied van luxe dakkapellen.

Kunststof Dakkapellen Knipping - Knipping levert topkwaliteit kunststof dakkapellen door heel Nederland.

Brandwerend glas bestellen - Een goede weerstand tegen brand

www.hmg-benelux-shop.com - Dakplaten koop je voordelig bij HMG Benelux. Je vindt in hun webshop www.hmg-benelux-shop.com een enorm groot assortiment aan dakplaten. Of je nu golfplaten, damwandplaten of dakpanplaten zoekt, ze hebben het allemaal. Je kunt zelf de prijs bereken en heel eenvoudig dakplaten online bestellen. Als je vragen hebt dan kun je ze altijd bellen voor advies. Zij leveren aan doe-het-zelvers en professionals in heel Nederland, België en Duitsland.

Dak en Gevelschoonmaken - bepaald het aanzien van uw woning en is het visitekaartje van uw bedrijf.

Dakreiniging en Gevelreiniging - Stef Cleaning Services is gespecialiseerd in al het onderhoud aan dak en gevel van woning en bedrijfspand.

Glaszetter Groningen - Glaszetter Groningen? NK Glasservice helpt 24/7!