Vervuilde woning ontruimen

Elke woningverhuurder heeft de angst dat het pand voor verkeerde doeleinden zou kunnen worden gebruikt. Zo kan een verhuurd pand vervuild worden achtergelaten, of zelfs worden gebruikt voor illegale doeleinden. Wanneer er sprake is van verkeerd gebruik van het pand wordt de verhuurder al snel als (mede)verdachte gezien. Dit is natuurlijk al erg geoeg, maar nog erger is de achterblijvende ravage binnen het pand.


Aansprakelijkheid
In het geval van een wietplantage is de huurder in eerste instantie aansprakelijk voor alle kosten. In de meeste gevallen zal de verhuurder echter zelf voor de kosten opdraaien daar waar de huurder dit zal nalaten. Er zijn ook een aantal gevallen denkbaar waarbij je als verhuurder zelf aansprakelijk wordt gesteld. Dit is het geval wanneer je als verhuurder niet over de juiste documenten beschikt of je tussentijds niet bij de woning bent wezen kijken.

Ontmanteling van een plantage
Wanneer de wietplantage is ontdekt zal de gemeente eerst worden ingeschakeld om de plantage te ontmantelen. Dit heeft er mee te maken dat de gemeente een kwekerij bestuursrechtelijk kan ontmantelen. Doordat de planten en kweekmaterialen zorgvuldig worden afgevoerd kan dit als bewijslast dienen op de strafrechtelijke aanpak van het openbaar ministerie.

Opruiming na vervuiling
Wanneer de kwekerij in het betreffende pand is ontmanteld blijft er nog een hoop bende achter. Het pand kan behoorlijk beschadigd zijn na de verrichte activiteiten. Hierbij kan gedacht worden aan chemicaliën en boobytraps, maar er wordt ook erg vaak geknoeid met de elektra. U kunt er voor kiezen het pand zelf te herstellen, maar in de meeste gevallen is het handiger hiervoor een externe partij in te schakelen. Voor woningontruiming binnen Nederland zijn een aantal professionele bedrijven. Deze kunnen de klus snel, professioneel en veilig uitvoeren en hierbij alle achtergebleven onderdelen van de plantage discreet afvoeren.

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?