​Geoceramica keramische tuintegels die schoonheid met praktisch verwerking combineren

Keramische tegels voor in de tuin behoren tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuinbestrating. De schoonheid van Keramiek wordt gecombineerd met de praktische verwerking van beton. MBI noemt deze lijn GeoCeramica: een nieuwe generatie tuintegels die een betaalbaar alternatief bieden voor het bestaande Italiaanse keramiek. Dit laatste type tuintegels is namelijk of erg kostbaar t.a.v. de verwerking, als verwerking vanwege de vaak moeilijke Nederlandse ondergrond überhaupt al mogelijk is.

Voordelen GeoCeramica

weinig onderhoud

Het schoonmaken en onderhouden van een terras met keramische tegels van MBI GeoCeramica is relatief eenvoudig. De gladde bovenkant zorgt dat algen of andere aanslag veel minder snel hecht en ook andere vlekken zijn eenvoudig te verwijderen.

De tegels zijn ook makkelijk te reinigen in geval van vetvlekken na een Barbecue: 1x schrobben en ze zijn weer schoon. Er trekt geen vuiligheid in de tegels zelf.

De stroefheid van de tegel blijft overigens wel gewaarborgd ook als de tegels nat zijn vanwege regen.

duurzaam

De keramische laag is op zo'n manier vervaardigd dat de kleuren in tegenstelling tot veel andere bestrating gegarandeerd blijft. Ook is de bovenlaag zo hard dat hij beschermd tegen krassen en dus erg slijtvast is. Natuurlijk zijn de tegels bestand tegen extreme hitte en vorst.

blijvend mooi

De keramische toplaag zorgt ervoor dat weersomstandigheden of bijv. algengroei veel minder kans maakt om het uiterlijk van de tegels te beïnvloeden. Keramische tegels en dus ook GeoCeramica blijven gewoon veel langer mooi.

lage aanlegkosten

Bijzonder voordeel is dat de tegels relatief eenvoudig te leggen zijn. De betonnen onderkant fungeert eigenlijk al als fundering van de tegel, waardoor ze prima op een zandbed te leggen zijn. Verder zijn de tegels maatvast dus dmv meegeleverde (zitten al aan de tegels )afstandshouders bent u verzekerd van een perfect symmetrisch terras. Natuurlijk zult u de rechte lijnen tijdens het leggen enigszins in de gaten moeten houden.

krasvrije bovenlaag

de keramische bovenlaag van de tegels is krasvrij en slijtvast. Dit garandeert een lange levensduur waarbij het uiterlijk van de tegel in tact blijft.


Collectie

De collectie GeoCeramica bevat op dit moment zo'n 25 kleuren. Er zijn varianten verkrijgbaar met een betonsteen-uiterlijk, industrieel uiterlijk of juist een hardsteenlook. Deze collectie wordt door MBI nog ieder jaar uitgebreid met nieuwe kleuren maar ook nieuwe toepassingen. Zo is er de speciale 2Drive tegel die 6 cm dik is en daarmee ook geschikt om in een oprit te verwerken. Let altijd op om een kleur te beoordelen vanaf een beeldscherm, aangezien kleuren op een beeldscherm natuurlijk altijd verschillen van de werkelijkheid.

Handig om te weten tijdens de verwerking

Zoals gezegd is de keramische bovenlaag van de tegels krasvrij. Maar vooral tijdens het verwerken waarbij u de tegels moet oppakken en verplaatsen is het belangrijk dit zorgvuldig te doen. Let vooral op dat u de tegels niet de punt/hoek laat rusten. Hierdoor raakt deze direct ernstig beschadigd. Leg op uw steenkruiwagen ook altijd een beschermende onderlaag van bijvoorbeeld karton of plastic. De verpakking van het pakket is hier prima voor geschikt.

Let bij het losmaken van de verpakking op dat de tegels niet van de pallet vallen. Mocht er onverhoopt een tegel door midden breken, pas dan op voor de scherpe rand die dan ontstaat. De keramische bovenlaag veroorzaakt namelijk vlijmscherpe uiteinden.

Invegen met voegzand

Keramische Tegels zijn in te vegen met onkruidremmend voegzand in de kleuren basalt (zwart) , Steengrijs (grijs) en neutraal (zandkleur), dit is en blijft een zachte voeg.

Je kan er ook voor kiezen om de tegels af te voegen met Aquacolor joint. Dit is in 3 kleuren verkrijgbaar, basalt, steengrijs en neutraal. Dit wordt een harde voeg, zodat onkruid geen kans krijgt om in de voegen te groeien. Dit voegmiddel is wél waterdoorlatend zodat regenwater ook via de voegen in de ondergrond kan verdwijnen.

Als je voor dit voegmateriaal kiest moet u er wel voor zorgen dat de tegels vlak en vast liggen. Immers, als de tegels nog bewegen, komt de voeg er tussen uit!

 

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?