​Schuur bouwen in de tuin

Schuur bouwen in de tuin

Het hebben van een schuur in de tuin, heeft diverse voordelen. Zo heb je allereerst een extra, droge opslagruimte in de tuin. Daarnaast kun je hem uitbreiden met een overkapping, waardoor je direct een gezellige zithoek krijgt. Met een extra overkapping in de tuin kun je het gehele jaar door, heerlijk droog buiten zitten. Een schuur in je tuin kan ook het perfecte begin zijn van een zomerse barbecue. Je hebt genoeg opslagruimte en sommige schuren zijn zelfs geschikt om binnen te grillen als het regent. Hierbij moet wel goed gelet worden op de ventilatie en op eventuele verwarming.

De voorbereiding

De belangrijkste stap voor het bouwen van een schuur, is de voorbereiding. Meet allereerst de beschikbare ruimte op. De schuur moet altijd geplaatst worden op een waterpasse vloer. Het liefst op een betegelde of betonnen vloer. In een ideale situatie, wordt de schuur niet direct op deze vloer geplaatst, maar iets erboven, door middel van funderingsbalken. De warmte blijft dan beter in de schuur. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Houten balken kunnen gaan werken, waardoor er op termijn kieren kunnen ontstaan. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een schuur van composiet of metaal. De tuin krijgt hier wel een andere uitstraling van. De meeste mensen kiezen voor een onder hogedruk geïmpregneerde schuur.

De bouw

Er kan tijdens de bouw gekozen worden voor een kant en klaar bouwpakket, maar er kan ook gekozen worden om een blokhut zelf geheel te bouwen met eigen planken. Dit is echter erg lastig en hier heb je zeker twee rechterhanden voor nodig. Met een kant en klaar bouwpakket en een duidelijke handleiding, is het echter voor veel mensen goed te doen. Een eigen schuur bouwen met behulp van een pakket begint met een stevige fundering. Vaak bevatten deze schuren speciale planken die in elkaar passen, waarmee je al stapelend een gehele schuur kan bouwen. Zodra de schuur afgebouwd is, is het van belang om het dak goed te bedekken. Dit kan met dakleer, maar het beste resultaat krijg je met EPDM folie. Met EPDM is het mogelijk om tot 20 jaar een lekvrij dak te hebben. Dit kost iets meer, maar je bespaart ook een hoop op onderhoud. Blijf de schuur onderhouden middels beits en geniet een lange tijd van een eigen schuur in je tuin!

VergelijkHoveniers : Wilt u de prijzen voor uw tuinklus vergelijken? Plaats gratis een aanvraag!

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?