Kiezen voor hout in je keuken

Keukens worden tegenwoordig steeds meer ontworpen in verschillende kleuren en stijlen. Waar het vroeger voornamelijk ging om de functionele aspecten die in de keuken aanwezig waren, dient een keuken hedendaags om de uitstraling en luxe van de apparatuur in de keuken. Om een keuken te ontwerpen, zal je eerst naar de stijl van de keuken moeten kijken. Ben je op zoek naar een keuken met een tijdloos gevoel? Dan kan je het beste kiezen voor een landelijke keuken. Deze kenmerkt zich strakke lijnen en moderne details. Wanneer je een warme en nostalgische sfeer wilt creëren, kies dan voor een houten keuken.

Soorten houten keukens

Er is niet één bepaalde houten keuken, maar deze bestaan en worden door verschillende soorten hout ontworpen. Zo zijn er houten keuken die gemaakt zijn met eikenhout om de keuken een robuuster karakter te geven. Dit soort keuken wordt gecombineerd met strakke hoeken en moderne apparatuur. Toch geeft dit soort hout de keuken een warme uitstraling. Een ander soort hout voor in de houten keuken is berkenhout. Deze is vaak de herkennen aan de licht gele kleur die het hout afgeeft. Deze klassieke houtsoort is goed te bewerken in keukens en daarom dan ook vaak gebruikt. Notenhout daarentegen heeft een veel donkere bruine kleur en kenmerkt zich door de duidelijk zichtbare jaarringen van de boom. Dit maakt dit soort hout vaak hoger in prijs en wordt veel gebruikt in designerkeukens.

Stijlen houten keuken

Een houten keuken hoeft niet altijd dezelfde stijl te hebben. Zo kan het zijn dat een houten keuken een landelijke sfeer kan uitstralen door moderne apparatuur en een natuurlijk materiaal zoals graniet. Deze stijl geeft normaliter een tijdloos gevoel af en is daarnaast warm door het gebruikte hout. Een moderne houten keuken is vaak kenmerkend aan de moderne en luxe apparaten en materialen die gebruikt zijn. De kleuren die te zien zijn lopen vaak erg uiteen en zorgen voor diversiteit. Beton wordt bij dit soort keuken ook vaak verwerkt naast het hout.

Details van hout

Om een houten keuken te krijgen hoef je niet altijd hout al hoofd materiaal te gebruiken. Om de essentie van hout terig te laten komen in de keuken, kan je ook gebruik maken van houten details. Al is het alleen het aanrechtblad dat van hout is of een deel van de keukendeuren. Door deze details van hout te maken, kan je al snel een warme sfeer en uitstraling krijgen in je keuken zonder een complete houten keuken te hebben.

Olie onderzoek

Olie onderzoek door Solinas

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?