verstoppingen oplossen

Last van verstoppingen: wat moet u doen?

Steeds vaker krijgen consumenten te maken met een verstopping in hun woning. Dit komt mede door het feit dat veel woningbezitters nauwelijks aandacht besteden aan het laten doorspuiten van de afvoer in huis. Hoe vaak laat u de afvoer in uw woning doorspuiten? Het wordt over het algemeen aangeraden om een afvoer zeker eens per jaar of eens per twee jaar door te laten spuiten. Tijdens het doorspuiten van de afvoer worden beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost. Zo kan een daadwerkelijke verstopping niet ontstaan en blijft een smerige stank in huis u bespaart. In het ergste geval is het zelfs niet meer mogelijk om nog gebruik te maken van een toilet, douche of gootsteen.

Hulp van een loodgieter

Verstoppingen oplossen is iets wat erg ingewikkeld kan zijn, mede door het feit dat u hier vaak speciale apparatuur voor nodig heeft. Met een gewone ontstopper is het vaak niet mogelijk om de verstopping volledig te verhelpen. Daarbij hebben veel mensen niet de juiste spuit om de afvoer zelf door te kunnen spuiten. Een loodgieter kan u in dit geval helpen, door uw afvoer met de juiste apparatuur onder een hoge druk door te spuiten. Bij het doorspuiten van de afvoer zal het opgehoopte restafval worden weggespoten. Op deze manier zal nieuw restafval zich niet opnieuw ophopen!

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping van de afvoer te voorkomen. U kunt dit doen door de hulp van de loodgieter al in te schakelen voordat u te maken krijgt met een daadwerkelijke verstopping van de afvoer. Zo kunt u er voor kiezen om de afvoer op periodieke basis, bijvoorbeeld eens per jaar, door te laten spuiten.

Stappen die u zelf kunt nemen

Naast het inschakelen van de hulp van een loodgieter kunt u zelf ook stappen ondernemen om de kans op een verstopping te minimaliseren. Zorg bijvoorbeeld voor een zeefje in de gootsteen van uw keuken en over de regenpijpen buiten uw woning. Zo voorkomt u dat er bijvoorbeeld tijdens de afwas restafval in de afvoer terechtkomt. Dit verkleint de kans op een verstopping van de afvoer!

Wespen verdelgen in de keuken

Wespen verdelgen in de keuken

Olie onderzoek

Olie onderzoek door Solinas

​Betonstorten bij eigen woonprojecten

Beton storten, zelf doen, of uitbesteden ?

Aannemer zoeken of zelf bouwen?

Is het echt goedkoper om te bouwen zonder aannemer?

Alles over vergunningen

Welke vergunningen zijn verplicht voor jouw verbouwklus?

Vloeren leggen

Hoe leg je laminaat of vloerbedekking?

Alles over de dakkapel

De voordelen, kosten en bouwduur op een rij

Keuken installeren

Van keukenkastje ophangen tot gootsteen plaatsen

Badkamer plaatsen

Stap voor stap door de badkamer

Architecten

U een nieuw huis wilt bouwen?