Keuken plaatsen

 

Ben je toe aan een nieuwe keuken of ga je de badkamer renoveren en komen er nieuwe tegeltjes op de muur? Dan geven we je bij deze alle tips die je goed kunt gebruiken bij één van deze klussen.

Van bouwval...

Keuken plaatsen

Of je nu voor het eerst een keuken plaatst of het al drie keer hebt gedaan, het blijft altijd een grote klus. Daarom helpen wij alle enthousiaste doe-het-zelvers graag met deze tips!

Plattegrond

Begin altijd met het maken van een plattegrondje met daarin alle meubels ingetekend van de keuken. Zo weet je precies hoe het er straks uit komt te zien, maar belangrijker is dat je kan zien of alles past en of je nog wel genoeg ruimte over houdt in de keuken. Teken alles ook in de juiste verhoudingen. Nep jezelf niet door dingen heel klein te tekenen. Zorg ervoor dat je een gedetailleerde tekening hebt.

Controle & aanpassingen

Sloop de oude keuken eruit als dat nodig is, en zorg dat de waterleiding en – afvoer op de plek zitten waar je ook inderdaad een vaatwasser en/of wasbak wilt installeren, evenals de aansluiting voor gas of krachtstroom waar je het fornuis wilt hebben. Wil je de aansluitingen op een andere plek hebben? Dan kan dat met deze gevallen alleen door een erkende monteur. Het gaat hier om gevaarlijke aansluitingen waar je maar beter niet zelf aan kan knutselen.

Kastjes & keukenblad

Als alles eruit is, is dat het beste moment om een nieuwe vloer te plaatsen als je dat van plan was.

Daarna moeten alle keukenkasten in elkaar worden gezet en opgehangen worden.. Doe eerst alle kasten die op de grond staan en hang daarna pas de andere kastjes op. Zorg ervoor dat het keukenblad precies op maat is en maak dat vast. Is er nog geen gat uit voor een spoelbak? Dan is dit het moment om die er alsnog uit te frezen. Maak alle kastjes dicht met deurtjes en lades en zorg dat alles goed open kan.
Installeer de mengkraan zoals je hem wilt hebben. Zorg ervoor dat de wateraanvoer geheel waterdicht is en gebruik zo nodig speciaal tape wat ervoor zorgt dat de kraan niet gaat lekken.

... tot moderne keuken.

Afwerken

Zorg ervoor dat je goede hoge plinten plaatst tegen de kastjes aan. Zo zijn eventuele oneffenheden weggewerkt en is de keuken echt af. Hoe je de plinten moet vastzetten hangt af van het soort plint. Sommigen kan je lijmen of kitten, andere hebben kleine spijkertjes die je kunt gebruiken.

Ook het aanbrengen van tegeltjes tussen je keukenkastjes kun je nu doen, mocht je dat willen. De oven en andere apparaten zijn nu te installeren volgens hun eigen gebruiksaanwijzing. En klaar is kees!

Zo klinkt het als een dag werk, maar bij deze een waarschuwing: passen en meten zijn erg belangrijk in de keuken. Alle kastjes moeten waterpas staan en op gelijke hoogte hangen. Voor de deurtjes geldt hetzelfde. Daar zal je meer tijd aan kwijt zijn dan het lijkt...

Meer informatie

Made to measure kleding - Made to measure kleding

Maatwerk keukens Leersum - Maatwerk keukens bij Heuvelrug Keukens

Brocante La vie en rose - In mijn webwinkel bied ik prachtige brocante uit Frankrijk en België.

Acculader kopen - Wij werken met gerenommeerde merken waardoor wij achter de kwaliteit van onze producten staan.

kado cadeau gadgets geschenk winkel​ - Welkom op de kado cadeau gadgets geschenk winkel

Schildersofferte - Selecteer een schilder en vraag een offerte aan. Alle schilders zijn aangesloten bij de Nationale Schildersbon.

Lampenmaken.nl - Lampenmaken.nl : zelf een lamp maken met diy tips, lamponderdelen en strijkijzersnoer

modernvintage - Voor uw mooiste stoelen!

Rolluiken-Expert - kwaliteit rolluiken tegen scherp tarief

Bezoek hier de website - Uw nieuwe keukenblad kunt u bij ons geheel vrijblijvend hier online samenstellen met onze handige tool.